keyboard_arrow_down

Redaktör İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Redaktör cancel
Aramana uygun bir sonuç bulunamadı.
😔
Aramana uygun bir sonuç bulunamadı. 😔
Bu aramana uygun bir ilan yayınlanırsa sana haber vermemizi ister misin?

Doğru sonuçlara ulaşmak için şunlara dikkat etmelisin:

  • Yazım yanlışı yapmadığından emin olmalısın.
  • Daha genel kullanıma sahip kelimeler kullanabilirsin. (Örn: "HR" yerine "İK" ya da "İnsan Kaynakları")
  • Daha farklı kelimeler kullanabilirsin. (Örn: "Yazılımcı" yerine "Backend Yazılım Uzmanı")
  • Kısaltma kullanmak yerine, kelimeleri açık şekilde yazabilirsin. (Örn: "Müh" yerine "Mühendis")"
  • Arama sonuçlarında engellenen şirketin profili ve ilanları görünmez. Arama yaptığın kelimenin engellediğin bir şirketle ilgili olup olmadığından emin olmalısın.

Redaktör İş İlanları

Yazılı metni dil bilgisi ve imla kuralları çerçevesinde anlam bütünlüğüne bağlı olarak yazan veya gözden geçiren meslek tanımına redaktör denir. Redaktör iş ilanları, freelance ve ajans çalışma şiftine göre değişir. Home office çalışma ve ofis çalışma programları için yayınlanan redaktör iş ilanları, bazı kriterlere göre farklılık gösterir. Redaktörlük; mesleki tanımına göre yayıncılık, editörlük, yazarlık ile ilgili bölümlerden mezun olmuş, diploma veya sertifika sahibi kişilerin alanıdır. SEO metin yazarlığı, SEO editörlüğü, dergi, gazete, yayınevleri ve freelance metin yazarlığı - editörlüğü alanları mesleki tanımlarına uygun işlerdir. Ajanslar, yayınevleri ve basılı - dijital yayın alanlarının tümünde çalışabilme yetkileri bulunur. Makale kuralları, yazım kuralları, word bilgisi, bilgisayar kullanımı gibi özellikler mesleğin gereken yetkinlikleri arasında sayılabilir. 

Redaktör Mesleğinin İş Tanımı Nedir?

Çeşitli kurumlarda redaktör olarak çalışan kişilerin görev tanımları belirlidir. Redaktör, yazılı yayınların düzenlendiği tüm alanlarda çalışan metin - içerik düzenleyen, içerik üreten ve çeviri metinleri inceleyen kişidir. Gazete, dergi, internet içeriği, SEO içeriği, yazılı çeviri ve tercüme metinlerin Türkçe veya yabancı dillere göre dil bilgisi, imla ve anlam bütünlüğünü kontrol eder. Metin düzenleme ve redaksiyon iş ilanı; yazar, çevirmen, editör, SEO, edebiyat öğretmenliği mesleğine mensup kişilerin başvuru yapabileceği pozisyonlardır. Sen de bu görevleri en iyi şekilde yerine getireceğini düşünüyorsan kariyer.net’te yayınlanan redaktör iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Redaktörün Özellikleri Nelerdir?

Redaktörün temel amacı, yazılı metinlerin dil bilgisi kurallarına uygun, belirli anlam bütünlüğü ve imla kurallarına göre yayınlanmasıdır. Metinler yayınlanmadan önce redaktör hataları belirler, düzenlemeleri yapar ve metnin yayınlanmaya hazır hale gelmesini sağlar. Bunları yapabilmen için sahip olman gereken özelliklerden bazıları şu şekildedir;

  • İmla hatalarını tespit edebilmek için yazım ve imla kurallarına hakim olmalısın.
  • Cümle yapısı, anlam bütünlüğü ve okunurluğu gözden geçirdiğin için tespit etme özelliğine sahip olmalısın.
  • Dil bilgisi hatalarını, kelime hatalarını en iyi şekilde tespit ederek düzenlemen gerekir.
  • Çeviri metinleri dil terminolojisine göre kurallara uygun biçime getirmelisin. Bu nedenle terminolojiye hakim olman önemlidir.
  • Basılı yayınlar, dijital yayınlar ve süreli yayınlar için yazar, çevirmen veya içerik üreticisi ile iletişim kurarak metni amacına uygun hale getirir. Buradaki iletişimi en doğru şekilde ilerletmek için iletişim yönünün de kuvvetli olması gerekir.

Redaktörün eğitim şartları nedir?

Redaktör eğitimi genel dilbilim ve Türkçe dil bilgisi ile ilgili olan bütün bölümleri kapsayabilir. Edebiyat öğretmeni, Türkçe öğretmeni, dil bilimi bölümü, karşılaştırmalı edebiyat, yayıncılık dalları, eleştiri ve inceleme eğitimleri alan çalışan adayları birçok mesleki pozisyona uygundur. Metin düzenleme ve redaksiyon iş ilanları başvurusu sözel bölümden mezun olan mesleki alanlara açıktır. 

Redaktör nerelerde çalışabilir?

Redaktörlük evden ve ofisten çalışabileceğin mesleki alanlardan biridir. Freelance redaktör iş ilanları, Türkiye’de 81 il üzerinden çalışmana olanak verir. İş ilanlarındaki kriterlere uygunluk taşıyan kişiler, basılı ve dijital yayın alanları için başvuru şartlarını dikkate alarak, home office çalışma imkanı bulabilir. SEO ajansları, yayınevleri, reklam ajansları, çeviri ve tercüme ofisleri bunlardan sadece birkaçıdır.

Redaktörün çalışma saatleri nedir?

Redaktörlerin çalışma saatleri, günlük içerik ve metin sayısına göre değişir. Genel olarak 3 saat ile 8 saat aralığında günlük çalışma temposu bulunur. Saat 9.00 ile 18.00 aralığında ofis çalışma temposu, freelance çalışmalarda ise zaman kurum, redaktör ve iş yüküne göre farklılık gösterebilir. Çalışma günleri hafta içi ve hafta sonu olarak kurum tarafından belirlenebilir. Çalışma düzenine göre esnek çalışma saatleri olabilir. 

Redaktör ilanlarında belirtilen kriterler nelerdir?

Güncel redaksiyon iş ilanı başvurusu yaparken firmaların talep ettiği bazı kriterlerle karşılaşabilirsin. Bunlar genellikle eğitim düzeyin ve deneyimine yöneliktir. Ayrıca işveren kurumlar sürecin devamında bir örnek metin incelemesi talebinde bulunabilir. Kariyer.net üzerinden redaktör iş ilanı açıklamalarına göz atarak farklı kurumların redaktörlük mesleği için belirliediği kriterler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Redaktör kime denir?

Redaktör genel hatlarıyla belirli bir yazılı metne dil bilgisi başta olmak üzere imla kuralları, yazım kuralları, anlam bütünlüğü bakımından gözden geçirmesi ve okunur hale gelmesi için gerekli olan çalışmaları yapan kişilere denir. Redaksiyon işlemi yapan kişiler redaktörlük olarak adlandırılır. Genel hatlarıyla yoğunlukla Türkçe metinler çalışıyor gibi görünselerde kriterlerine ve kabiliyetlerine bağlı olarak çeviri metinlerde de redaksiyon işlemi yapabilen kişilere ve de aktör denir. Daha geniş bilgi edinmek istersen kariyer.net sitesini ziyaret edebilir ve meslek hakkında daha detaylı bilgi alma fırsatı elde edebilirsin.

Redaktör ne iş yapar?

Redaktörler yazılı metinlerin baskıya hazır hale gelmesini sağlayan kişiler olarak adlandırılır. Birçok farklı alanda çalışma avantajı sağlayabilen ve redaktörler genellikle dergi, gazete, yayım evi alanları gibi alanlarda rahatlıkla çalışabilir. Aldıkları her metne baskı yapılmadan önce imla kurallarını, dil bilgisini, anlam bütünlüğünü tarayarak okumamaya hazır hale getiren meslek grubudur. Bu metinler Türkçe ya da yabancı metinler olabilir. Çalışma alanı ve kriterlerinize uygun olan kişiler rahatlıkla redaktörlük yapabilir.

Redaktör olmak için hangi eğitimi almak gerekir?

Gazete, dergi, yayınevi gibi alanlarda çalışabilmek ve redaktör ünvanını alabilmek için Türkiye'de var olan üniversitelerin dil ve edebiyat alanında hizmet veren Türk dili ve edebiyatı bölümü başta olmak üzere Türkçe ve Türkçe öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olması gerekir. Aynı zamanda yabancı dilde redaktörlük de yapabilmek için yabancı dillerle ilgili dil bölüm ve edebiyatı ya da basın yayın alanında eğitim görmüş olmakta yeterli kriterler arasında bulunabilir.

Redaktörlerin editörlerden farkı nedir?

Redaktörlerin editörlerden farkı ellerine gelen metinlerin tamamındaki yazım hatası, imla hatası, dil bilgisi kural ihlali, anlatım bozukluklarına düzenlemesi de olur. Var olan metne düzenleyen kişilere redaktör denilirken var olan metni yeniden düzenleyerek yayıma hazırlayan kişilere editör denir. Bu durumda aralarındaki farkı ortaya çıkarır. Yayıncılık alanında da aktif çalışma prensibi gösteren redaktörler alanında iş ilanı barındıran her türlü firmaya başvuru yapabilir. Sen de ve redaktörlük yapmak için gerekli kriterlere sahip isen kariyer.net sitesi üzerinden iş ilanlarına bakabilirsin.

notifications İş Alarmı kur