8

Mekatronik Teknikeri İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Mekatronik Teknikeri İş İlanları

Mekatronik teknikeri, elektrikli ve elektronik cihazların ve mekanik aygıtların üretilmesi, bakımı, onarılması gibi tüm aşamalarda görev alır. Bu kişiler, mekatronik mühendisinin gözetimi ve denetimi altında kendilerine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirirler. Mekatronik teknikerinin çalışma alanı oldukça geniştir. Bu nedenle mekatronik teknikeri iş ilanları da geniş bir yelpazeye yayılır. Haberleşme ve robotik bu kişilerin çalışma alanları arasındadır. Aynı şekilde bu kişiler uzay ve eğitim alanlarında da çalışabilirler. Sağlık hizmetleri ve otomotiv sanayi de mekatronik bölümünden mezun olan kişilerin çalışma alanları arasında yer alır. Sen de bu alanda çalışmak için mekatronik teknikeri eleman arayanlar tarafından yayınlanan iş ilanlarını kariyer.net'ten inceleyebilir ve başvuruda bulunabilirsin. 

Mekatronik Teknikerinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Mekatronik teknikeri, mühendisler tarafından tasarlanan projelerin üretiminde çalışırlar ve cihazların geliştirilmesi için gerekli olan ön çalışmaları yaparlar. Bu kişiler, çalıştıkları firmanın prensipleri doğrultusunda görev alırlar. Sen de aşağıda sıralanan görev ve sorumlulukları yerine getirebileceğini düşünüyorsan kariyer.net'teki güncel mekatronik teknikeri iş ilanlarına göz atabilir ve kriterlerine uygun olan ilanlara başvuru yapabilirsin. Mekatronik teknikerinin görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

  • Mekatronik sistemlerinin montajını ve demontajını, test ve servisini, kontrolünü ve bakımını yapar.
  • Mekanik ve elektronik arızaların giderilmesini sağlar. 
  • Aletlerin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. 
  • Sorumluluğu altında bulunan kalibrasyonların ölçüm ve ayarlarını yapar. 
  • Mekatronik, elektronik ve mekanik mühendislerine gerektiğinde yardımcı olur. 

Mekatronik Teknikeri Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Mekatronik teknikeri olmak isteyen kişilerin temel olarak sayı, algılama ve sembollerle akıl yürütme yeteneğine sahip olmaları gerekir. kariyer.net üzerinden mekatronik teknikeri iş başvurusu yapmak isteyen adayların bazı özelliklere sahip olması onların işe kabul edilme şansını artırır. Bu alanda çalışmak isteyen kişiler için mekatronik teknikeri iş ilanları yeni olanaklar sunar. Sen de aşağıda sıralanan özelliklere sahip isen mekatronik teknikeri arayanların yayınladıkları iş ilanlarına başvurabilir ve çalışmaya başlayabilirsin.

  • Mesleğin gerektirdiği yeniliklere açıktır.
  • Sorumluluk sahibi ve sabırlıdır.
  • Matematik ve fene ilgi duyar.
  • Mekanik yeteneğe sahiptir ve elektronik cihazla çalışmaktan hoşlanır. 
  • Meslekle alakalı olan cihazları kullanabilir.
  • Araştırmayı sever. 
  • Sayısal konulara ilgi duyar.
  • Tasarım gücü kuvvetlidir.
  • Ayrıntıları algılayabilir ve dikkatlidir.
  • Uzay ve şekil ilişkilerine ilgi duyar.
  • Zaman yönetimi becerisi vardır. 
  • Organizasyon yeteneğine sahiptir. 
  • Ekip çalışmasına yatkındır.

Mekatronik teknikeri iş ilanlarına nasıl başvuru yapabilirim?

Kariyer.net'te mekatronik teknikeri olarak çalışmak isteyen kişilerin başvurabileceği pek çok ilan yer alır. Sitedeki filtreleme özelliklerinden faydalanarak kendin için uygun olan iş ilanlarına daha kolay bir şekilde ulaşabilirsin. Çalışma şekli, maaş beklentisi, çalışmak istediğin şehir gibi kriterleri göz önünde bulundurarak iş ilanlarını inceleyebilirsin. Örneğin mekatronik teknikeri iş ilanları Ankara şeklinde arama yaparak ilgili iş ilanlarına ulaşabilirsin. Aynı şekilde iş arama çubuğuna mekatronik teknikeri iş ilanları İstanbul yazarak şehirdeki iş ilanlarına göz atabilirsin. 

Mekatronik teknikeri olmak için hangi eğitimi almak gerekir?

Mekatronik teknikeri olmak için öncelikle meslek liselerinin tesviye, metalurji, mikro teknik, elektronik ve otomasyon gibi bölümlerinde mekatronik ile alakalı temel eğitimi almak gerekir. Üniversite eğitimi ise 2 yıllık meslek yüksekokullarında bulunan mekatronik bölümünde verilir. Mekatronik teknisyenler, anadolu teknik ve meslek liselerinde bilgisayara giriş, teknik resim, CNC, endüstriyel elektronik, temel elektronik, bilgisayar destekli çizim gibi konularda eğitim alırlar. 

Kimler mekatronik teknikeri olabilir?

Elektronik ve elektrik sektörlerinde kariyer yapmak isteyen kişiler, bu sektörde iş bulmak için avantaj sağlamak isteyenler, ilgili alanda mühendis olarak görev almak isteyen kişiler, teknoloji ile alakalı olan sektörlerde çalışanlar, çalışma alanlarında kendi işini kurmayı düşünenler, elektrik, elektronik ve mekatroniğe ilgi duyanlar mekatronik teknikeri olabilirler. Yukarıda sıralanan niteliklere sahip olan kişiler mekatronik teknikeri iş ilanları bugün yayınlananlara göz atabilir ve başvuruda bulunabilirler.

Mekatronik teknikeri maaşı ne kadar?

Mekatronik teknikerlerini maaşları deneyim ile doğru orantılı olarak artar. Sen de mekatronik teknikeri olarak çalışmak için kariyer.net'te sıralanan iş ilanlarına göz atabilir ve maaş gibi kriterleri sana uygun olan iş ilanlarına başvuru yapabilirsin. Bu şekilde istediğin mesleğe adım atabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Mekatronik teknikerlerinin çalışma alanları nelerdir?

Mekatronik teknikerleri için çok geniş bir çalışma alanı bulunur. Makine ve teknik iş alanı konusunda uzman olan mekatonik teknikerler birçok sanayi alanında çalışabilirler. Otomotiv sanayi, biyomedikal sanayi, robotik akıllı sanayi, malzeme üretimi ve kontrolü gibi çok geniş bir çalışma alanları bulunur. Makine kullanımı ve bakımının yanında kalite kontrol ve denetleme alanlarında da iş imkanları bulabilirler. Kurumsal firmaların yanında orta ve küçük işletmeler ve atölyelerde çalışabilirler. Bunların yanında iş sağlığı ve güvenliği alanında iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak da çalışma imkanları bulunur.

Mekatronik teknikeri iş ilanlarında adaylarda aranan kriterler nelerdir?

Mekatronik teknikeri olmak için meslek liselerinden, ön lisans ya da lisans eğitimlerini ilgili bölümlerde tamamlamış olma şartı bulunur. Adayların metal ve hammadde konusunda bilgi sahibi ve teorik eğitimlerini almış kişiler olmaları gerekir. Makine ve cihazların bakım, onarım, tamir ve temizliklerinin nasıl yapıldıklarına hakim olmaları gerekir. Bilgisayarda programlama ve bilgisayar destekli çizim konusunda bilgi sahibi olmaları ve ofis programlarını kullanmayı bilmeleri gerekir. Ölçü aletlerinin ve el aletlerinin kullanımında bilgi sahibi olmalıdırlar. Temel ve endüstriyel elektronik ile birlikte CNC makine alanlarında da bilgi sahibi olmalıdırlar.

Mekatronik teknikeri nasıl olunur?

Mekatronik teknikeri olmak için gereken başlıca koşul meslek liselerinden ya da ön lisans ve lisans programlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaktır. Minimum meslek lisesi çıkışlı kişilerin temek bilgisayar, teknik çizim, endüstriyel mekanik, temel ve endüstriyel elektronik derslerini almış olmaları beklenir. Bunun yanında bazı mesleki eğitim kurslarınca da bu eğitimler verilir. İlkokul ya da ortaokul mezunu kişiler de bu teori ve uygulama eğitimi veren kurslara başvuru yaparak sertifika alabilirler ve mekatronik teknikeri olmak için iş başvurusu yapabilirler.

Mekatronik teknikerlerinin çalışma koşulları nasıldır?

Mekatronik teknikerleri iş yerlerinde gerekli makine ve cihazların başlarında bulunarak çalışırlar. Makinelerin gerekli ayarlarının yapılmasından sorumludurlar. Çalıştıkları makineler büyük ve ağır makinelerdir. Bunların bilgisayar dillerini ve ayarlarını yapmakla yükümlüdürler. Çalışma alanları makine başında olduğunda koruyucu ekipman ve aletleri kullanmaları gerekir. Büyük makinelerle çalıştıkları için geniş ve ferah iş yerlerinde görev yaparlar. Farklı atölyeler ve iş yerleri arasında makinelerin bakım, onarım ve temizliklerinin yapılması için seyahat etme durumları olabilir. Ağır makinelerle çalıştıklarından yüksek sesli iş ortamlarında bulunurlar. Bunların yanında makinelerin teknik servisleri ve denetçileriyle iletişimde olmak ve ziyaretleri sırasında kendilerini bilgilendirmek durumundadırlar. Ayrıca müşterilerle iletişim kurmaları gerekir. Müşteri ilişkilerinde başarılı ve elverişli kişiler olmalıdırlar.

notifications İş Alarmı kur