782

Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Mağaza Yöneticisi / Yönetmeni cancel

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 16 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Mağaza Yöneticisi İş İlanları

Mağaza yöneticisi veya mağaza müdürü herhangi bir kurumun ya da markanın sahip olduğu satış noktasındaki yönetici pozisyonunun genel adıdır. Mağaza yöneticileri mağazanın mali ve idari işlerinden sorumlu kimselerdir. Mağaza yöneticiliği oldukça geniş bir iş ağına sahiptir. Büyümek ve gelişmek isteyen her firma hedeflenen bölgelerde mağaza açmaya ihtiyaç duyar. Mağazalarda başarının sağlanması markaya bağlı olduğu kadar mağaza yöneticisine de bağlıdır. İyi bir mağaza yöneticisi olmak için işletme yönetimi hakkında bilgi sahibi olman gerekir. İnsan ilişkilerini yönetme konusunda kendini geliştirebileceğin eğitimlere katılmak bu alanda hedeflediğin kariyere sahip olman açısından önemlidir. Çünkü yalnızca mağazayı değil bir ekibi ve müşteri kitlesini yönetmen beklenir. Sana en uygun olan mağazayı bulmak için güncel olarak iş ilanları yayınlayan sitelerden yararlanman gerekir. Güncel mağaza yöneticisi iş ilanları adresinden güncel iş ilanlarını görebilir, kendin ve kariyerin için doğru bir başlangıç yapabilirsin. 

Mağaza Yöneticisi İş İmkanları

Markaların büyük bir çoğunluğunun müşterilere ulaşabilmek için doğrudan satış noktalarına ihtiyaç duyduğu ve bu satış noktalarında markalarının değerlerini, vizyonlarını müşteriye aktarabilecek elemanlara yer vermeleri gerektiği bilinen bir gerçek. Bu yüzden sektör fark etmeksizin mağaza yöneticilerine her alanda ve her yerde ihtiyaç duyulur. Daha iyi iş imkanlarına erişmek için kendini geliştirebilirsin. Yönetim becerilerini geliştirmek için kişisel gelişim seminerlerine katılabilir, iletişim becerileri üzerine ücretli /ücretsiz kurslardan yararlanabilir, muhasebe eğitimleri edinebilir, yabancı müşterilerle daha iyi iletişim kurabilmek ve gelişen iş dünyasını takip edebilmek için yabancı dil eğitimi alabilirsin. Mağaza yöneticisi arayan firmalar ilgili ilanları iş bulma sitelerinde paylaşır. Bu pozisyondaki iş ilanlarına erişebilmek için mağaza yöneticisi iş i̇lanları yeni şeklinde bir arama yaparak yeni olan iş ilanlarına ulaşabilirsin.

Mağaza Yöneticisi Çalışma Pozisyonları ve Çalışma Koşulları

Mağaza Yöneticisi iş ilanları seçeneklerine başvurmanın avantajlarından en önemlisi çeşitli sektörlerde çalışabilecek olmandır. Ancak çok fazla iş imkanının bulunmasının bir sonucu olarak farklı çalışma koşulları ile karşılaşabilirsin. Bu bulunduğun sektöre ve firmaya bağlı olarak değişebilir. Kurumsal firmaların mağazalarında mağaza müdürlerinden beklenen satış hedeflerinin gerçekleştirilmesi, müşteri memnuniyeti, çalışan memnuniyeti ile ilgili hedeflerin gerçekleştirilmesi ve bölge içinde başarı sağlanmasıdır. Kurumsal olmayan ya da kurumsal olmaya çalışan firmalarda mağaza müdürü olmak biraz zorlayıcı olabilir. Yoğun mesailer harcayabilir, mağaza ve müşteri yönetiminde daha etkin çalışabilirsin. Ayrıca kurumsal olmayan firmalarda çalışanları motive etmek ve eğitmek daha zor olabilir. Uzaktan çalışmaya uygun olmayan bir iş olduğu için ofis ortamında çalışmaya sıcak bakmalısın. Çalışabileceğin işletmeler ise şöyledir:

  • Marketler
  • Giyim Mağazaları
  • Teknolojik Ürünler Mağazaları
  • Fast Food Satış Noktaları
  • Telekomünikasyon Firmalarının Mağazaları

Bunlar gibi pek çok alanda mağaza yöneticisi olarak iş bulabilir, yeni kariyer fırsatları yakalayabilirsin. Mağaza yöneticisi iş ilanları adresinden mağaza yöneticisi arayan firmalara hızlı bir şekilde başvuru yapabilirsin.

Mağaza Yöneticisi İş İlanlarına Uygun Eğitim ve Sertifikalar

Her meslek grubunda olduğu gibi mağaza yöneticiliği için de aranan belirli kriterler mevcut. Mağaza yöneticisi olmak için en az lise mezunu olmak gerekir. İşletme ve çalışma ekonomisi gibi bölümlerde okumuş ve ilgili alanlarda deneyim elde etmişsen yöneticiliğe giden yolda bazı avantajlar kazanabilirsin. Ancak bu pozisyonda çalışmak için üniversitede ilgili bir alan okumak temel şartlardan değildir. Her meslekte olduğu gibi artık alınan ek eğitimlerle birlikte çok farklı kariyer hedefleri belirleyebilirsin. Bunun için Kariyer.net sisteminde hedef bir ilan belirlemen ve ilan şartlarına göre eğitim seçeneklerini araştırman gerekebilir.

İş ekonomisi için günümüzde en önemli noktalardan biri rekabettir. Bu alanda nitelikli rakiplerin olabilir. Dolayısıyla kendini en iyi şekilde geliştirmende yarar var. Çalışma koşulları daha iyi olan mağazalarda yönetici olmak istiyorsan yabancı dil bilmen gerekebilir. Ayrıca diksiyon, iletişim becerileri, çalışan motivasyonu, zaman yönetimi, liderlik gibi alanlarda eğitimler alabilir, alanında uzman biri olabilirsin. Çeşitli devlet kurumlarının bu alanda ücretsiz çevrimiçi sertifika programları bulunur. Aynı zamanda internet üzerinden mağaza yönetimi ve ilgili eğitimleri ücretli bir şekilde veren uzmanlardan yararlanabilirsin. Yöneticilik yeteneklerini geliştirmek için çıktığın bu yolculukta eğitmenlerden koçluk hizmetleri alman senin için iyi olabilir. Bu alanda alabileceğin başlıca sertifikalar şunlardır: 

  • Mağaza Yönetimi Sertifikaları
  • İşletme Yönetimi Sertifikaları
  • Temel Muhasebe Sertifikaları
  • Yabancı Dil Yeterlilik Sertifikaları
  • İletişim Becerileri Sertifikaları
  • Office Uygulamaları Sertifikaları

Kariyer hedeflerine bağlı olarak kendini geliştirmek isteyeceğin ilave alanlar olabilir. Ancak temel olarak bu sertifikalara ya da becerilere sahip olmanda yarar var. Raporlamaların için MS Office uygulamalarını kullanırken çalışanlara komut verirken ya da toplantı sırasında kullandığın dil çok önemli bir etkiye sahip olduğu için temel becerilere bunları da ekleyebilirsin. Yabancı dil günümüzde her meslek için vazgeçilmez bir özellik halini aldı. Eğer kariyer hedefinde başarılı olmak istiyorsan yabancı dil becerilerini geliştirmen gerekebilir.

Mağaza Yöneticisi İçin Aranan Özellikler

Mağaza yöneticisinin sorumluluklarından biri de mağazanın günlük operasyonlarını yönetmek olduğu için hız, pratiklik ve analitik düşünme gerektiren bir meslek olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca işin büyük bir kısmı insan ilişkileri üzerine kurulu olduğu için mağaza yöneticiliğinde aranan özellikler çoğunlukla sosyal beceriler üzerine yoğunlaşır. Mağaza yöneticisi arayanlar genel olarak mağaza yöneticisi adaylarından şu kriterleri bekler:

  • Ekip içerisinde çalışabilmek
  • Güçlü iletişim becerilerine sahip olmak
  • Esnek çalışma saatlerinde çalışabilmek
  • Satış ve müşteri odaklı olmak
  • Ürün ve stok yönetiminde bilgili olmak
  • Müşteri ihtiyaçlarını tespit edip en iyi hizmeti sunabilmek
  • Ekibin motivasyonu sağlamak, geliştirmek ve yönlendirmek
  • Sorumluluk alabilmek ve disiplinli olmak

Firmaların mağaza yöneticilerinden bekledikleri temel özellikler bu şekildedir. Firmaların bulunduğu sektöre ve kurumsal konuma bağlı olarak talepleri farklı olabilir.

Mağaza Yöneticisi Maaşları

Mağaza yöneticisinin alacağı maaş bulunduğu sektöre, firmaya ve mağaza konumuna göre değişir. Eğer global olarak hizmet veren bir firmada mağaza yöneticisi olarak çalışmak istersen aldığın ücret daha farklı bir maaş skalasında olabilir. Maaşlar konusunda firmanın cirosu, sektörü ve bulunduğu şehir de oldukça önemlidir. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki mağaza yöneticisi maaşları ile daha küçük il ve ilçelerdeki mağaza yöneticisi maaşları farklı olabilir.

Mağaza Yöneticisi İş İmkanları

Mağaza yöneticiliği, perakende sektöründe önemli bir rol oynayan ve bir mağazanın başarılı bir şekilde işletilmesini sağlayan kritik bir pozisyondur. Bu iş, müşteri ilişkileri yönetimi, satış artırma stratejileri, stok kontrolü, ekibin koordinasyonu ve mağaza performansının izlenmesi gibi çok çeşitli sorumluluklar içerir. Mağaza yöneticileri, mağazadaki tüm operasyonların sorumluluğunu üstlenir ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için çalışır. Bu meslekte kariyer yapmak için dikkat etmen gereken hususlardan bir de mağazanın bulunduğu şehirdir. Eğer küçük şehirlerdeki mağazalarda bu işi yapmak istiyorsan maaş aralığının 30 bini geçme olasılığının az olduğunu bilmelisin.

Mağaza Yöneticisi İş İlanları Başvurusu

Öncelikle hangi sektörde çalışmak istediğine karar vermelisin. Çalıştığın mağazanın içindeki ürünleri tanımalı ve ekibindeki insanların ve karşılaşacağın müşterilerin taleplerini anlayabilmelisin. Bu pozisyon ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak istersen mağaza yöneticisi yönetmeni sayfasında bulunan bilgileri inceleyebilirsin. Eğer insanlarla vakit geçirmekten zevk almıyorsan mağaza yöneticiliği senin için çok zor bir iş olabilir. Mağazacılık mesleğinde, kriz yönetimi becerilerinin de oldukça önemli bir rolü bulunur. Ani olarak gelişebilecek sorunlar karşısında pratik kararlar verebiliyor olmalısın.

Sıkça Sorulan Sorular

Tam zamanlı Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanlarını nasıl bulabilirim?

Tam zamanlı Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Çalışma Şekli'' kategorisinden ''Sürekli / Tam Zamanlı'' seçeneğini tıklayarak keşfedebilirsin. Ayrıca dönemsel, proje bazlı, serbest ve yarı zamanlı iş ilanlarını da yine bu alandaki seçenekleri tıklayarak keşfedebilirsin.

Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanlarına Kariyer.net'te nasıl başvurabilirim?

Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanlarını Kariyer.net'te farklı tarih, pozisyon seviyesi ve konuma göre filtreleyebilir, sana en uygun ilanlara hızlıca başvurabilirsin.

Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni pozisyonu için en güncel iş ilanlarını görüntüleyebilir miyim?

Güncel Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanlarına erişebilirsin.

Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Mağaza Yöneticisi/Yönetmeni için aranan nitelikler iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. İş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, adaylarda aranan nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Ayrıca ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen şartları öğrenebilirsin.

notifications İş Alarmı kur