26

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı cancel
FİZYOCİTY
Fizyoterapi Uzmanı
FİZYOCİTY
İzmir İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Reyap Sağlık Hiz.Ltd. Şti.-İSTANBUL ÖZEL REYAP HAS
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
Reyap Sağlık Hiz.Ltd. Şti.-İSTANBUL ÖZEL REYAP HAS
Tekirdağ İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ
Fizyoterapist
ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ
Ordu İş Yerinde
Tam zamanlı
20 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı İş İlanları

Fizik tedavi, vücuda alınan darbeler sonucunda meydana gelen kırık, yaralanma, travma gibi hasarları ve hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir. Genel olarak bakıldığında fizik tedavi kas dengesizliğini gidermek, hareket kabiliyetini arttırmak, kasları ve kemikleri daha dayanıklı hale getirmek için yapılır. Fizik tedavi uzmanları, kas ve iskelet sistemi üzerindeki fizyolojik ve sinirsel bozuklukları tespit ederek tedavi eder. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, fizyoterapist olarak da adlandırılır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak için dört yıllık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans programını tamamlamak gerekir. Aynı zamanda tıp eğitiminin ardından fizik tedavi üzerine uzmanlaşarak da fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olunabilir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı iş ilanları sayfasındaki çalışma koşulları, konumları, saatleri ve uzmandan beklenen kriterler iş ilanına göre çeşitlilik gösterebilir. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Fizik terapi, kas ve iskelet sisteminde çeşitli nedenlerle meydana gelen hasarları iyileştirmek için kullanılan bir tedavidir. Bu tanıyı koyan ve tedaviyi uygulayan kişilere fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı denir. Bu meslek grubu aynı zamanda fizyoterapist olarak da adlandırılır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, fizik tedavi merkezlerinde, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olabilmek için sağlık sektörüne ilgili olmak ve tıp ya da fizik tedavi ve rehabilitasyon lisans programını tamamlamış olmak gerekir. İyi bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olabilmek için iskelet ve kas sistemine ilgi duymak gerekir. Aynı zamanda sağlık sektörü yoğun bir tempoya sahip olduğu için yoğun çalışma saatlerine dayanıklı olmak gerekir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları diğer sağlık bölümlerine göre daha rahat çalışma ortamlarına sahiptir fakat yine de bu koşullar göz önünde bulundurmalıdır. Diğer bir yandan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, hastalar ile hem psikolojik hem de fiziksel olarak yakın temasta bulunduğu için iletişimi kuvvetli, güler yüzlü ve sabırlı biri olmalıdır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, ilgili departmandaki fizik tedavi çalışanlarından da sorumludur. Bundan dolayı takım çalışmasına uyumlu ve belli bir grubu idare edebilme becerilerine sahip olmak da bu meslekte artı bir özelliktir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Fizik tedavi uzmanı arayanlar adaylarda çeşitli kriterlere öncelik verir. Güncel Fizik tedavi uzmanı iş ilanları kendi içerisinde çalışma ortamına ve koşullarına göre çeşitlilik gösterir. Fizik tedavi merkezlerinin, özel hastanelerin ve devlet hastanelerinin çalışma şartları ve maaşları birbirinden farklıdır. Bu nedenle iş arayan fizik tedavi uzmanları, iş ilanlarının çalışma yerlerini dikkate almalıdır. Diğer bir yandan, fizik tedavi uzmanı arayanlar da diğer tüm işverenler gibi deneyimli adaylar isteyebilir. Eğer yeni mezun bir fizik tedavi uzmanıysanız ilana başvurmadan önce ilanı dikkatli incelemeli ve belirtilen şartlara uygun olup olmadığınızı gözden geçirmelisiniz.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitim ve Belgeler Gerekir?

Altı yıllık tıp eğitimi ve sonrasında fizik tedavi alanında uzmanlaşmadan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak mümkün değildir. Fizik tedavi uzmanı olmak isteyenler altı yıllık tıp eğitimini başarı ile bitirmek zorundadır. Fizyoterapistler ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak bu unvana sahip olur. Bu eğitimler sonucunda fizyoterapist adayları kas ve iskelet sistemini tanıyarak meydana gelen hasar ve hastalıklara tanı koymayı ve bunları tedavi etmeyi öğrenir. Fizik tedavi uzmanı iş ilanı kapsamında, ilgili bölümden alınan lisans diploması ve fizik tedavi alanında uzmanlık belgesi zorunlu tutulur.

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Nerelerde Çalışır?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları fizik tedavi merkezlerinde, özel hastanelerde, devlet hastanelerinde ve sağlık kuruluşlarında görev yapar. Güncel fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı iş ilanları genellikle özel hastanelerin ilgili bölümlerini ve fizik tedavi merkezlerini kapsar. Diğer bir yandan birçok spor ve sağlık kuruluşunda, kaplıcalarda ve huzurevlerinde de fizik tedavi uzmanları bulunur. Devlet hastanelerinde ise işe alımlar atama yolu ile gerçekleşir.  

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ne İş Yapar?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları yaşlanma, darbe, yaralanma, hastalık gibi durumlarda ortaya çıkan kas ve iskelet hasarlarını, çeşitli egzersizler ve ilaç takviyeleri ile iyileştirmeye çalışan kişilerdir. Aynı zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon ekibinin lideridir. Fizik tedavi uzmanı, hastanın durumuna göre diğer hekimlerle iletişimde kalarak doğru tedaviyi uygular.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı maaşları birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Öncelikle, fizik tedavi uzmanlığı kendi alanında en yüksek ücreti alan meslek gruplarından biridir fakat fizik tedavi uzmanlarının maaşları, çalışılan kuruma ve çalışma koşullarına göre değişir. Örnek vermek gerekirse özel hastanelerde çalışan fizik tedavi uzmanları ile spor ve sağlık kuruluşlarında çalışan fizik tedavi uzmanlarının maaşları arasında fark görülebilir. Bu detay, fizik tedavi uzmanı iş ilanlarında belirtilir. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ile Fizyoterapist Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı ile fizyoterapist birbirine karıştırılan unvanlardır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, altı yıllık tıp lisans eğitimini bitirdikten sonra fizik tedavi alanında uzman olan kişilere verilen unvanın adıdır. Fizyoterapistler ise dört yıllık lisans veya yüksek okul eğitiminden sonra bu unvana sahip olur. Bu eğitimi tamamlayan herkes fizik tedavi uzmanı ilanlarına başvurabilir. 

Sıkça Sorulan Sorular

Tam zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanlarını nasıl bulabilirim?

Tam zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Çalışma Şekli'' kategorisinden ''Sürekli / Tam Zamanlı'' seçeneğini tıklayarak keşfedebilirsin. Ayrıca dönemsel, proje bazlı, serbest ve yarı zamanlı iş ilanlarını da yine bu alandaki seçenekleri tıklayarak keşfedebilirsin.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanlarına Kariyer.net'te nasıl başvurabilirim?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanlarını Kariyer.net'te farklı tarih, pozisyon seviyesi ve konuma göre filtreleyebilir, sana en uygun ilanlara hızlıca başvurabilirsin.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı pozisyonu için en güncel iş ilanlarını görüntüleyebilir miyim?

Güncel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanlarına erişebilirsin.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı için aranan nitelikler iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. İş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, adaylarda aranan nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Ayrıca ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen şartları öğrenebilirsin.

notifications İş Alarmı kur