keyboard_arrow_down
387

Danışmanlık İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search



search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Danışmanlık cancel
PRATİK İSTİHDAM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
İngilizce Müşteri Temsilcileri
PRATİK İSTİHDAM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
İstanbul (Tümü) Hibrit
Tam zamanlı
Bugün
PROWİN DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ
Kurumsal Satış Uzmanı
PROWİN DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ
İstanbul (Tümü), Ankara İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün

İlanları konuma göre filtrele!

Gizli Firma
Satın Alma ve Lojistik Uzmanı
Gizli Firma
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 8 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Danışmanlık İş İlanları

Özel bir alanda uzmanlaşmış ve sahip oldukları deneyim, bilgi ve tecrübeyi hizmet verdiği kuruma aktaran kişiye danışman denir. Danışmanlar, sahip oldukları bilgi ve beceriyi kurumlara belli bir süre içerisinde detaylı olarak aktarır. Hizmet verdikleri kurumlarda daha farklı ve yenilikçi bilgi ve deneyime sahip olan danışmanlar, kuruma yeni bir bakış açısı kazandırır. Danışmanlık hizmeti farklı alanlarda verilebilir. Psikolojik danışmanlık, güvenlik danışmanlığı, insan kaynakları danışmanlığı gibi alanlarda hizmet veren danışmanlar, sağlık sektöründe hastanelerde danışmanlık hizmeti verir. Hastanelerin yayınladığı hastanelerde danışmanlık iş ilanları içinde danışmanın tıp doktoru olması kriteri bulunur. Kurumsal danışmanlar, kurumun verimliliğinin artırılmasından sorumludur. Kurumun üretkenliğinin artırılması için hizmet veren danışmanlar, kurumun sistemlerinin uyumlu biçimde çalışmasından da yükümlüdür. Danışmanın görevleri arasında kuruluşun sahip olduğu sistemin tüm bileşenlerinin incelenmesi ve eksikliklerin analizinin yapılması bulunur. Kurum için yeni fikirlerin geliştirilmesi ve kurum için planlanan stratejilerin uygulanabilir hale gelmesi de danışmanların görevi arasındadır. Farklı alanlarda hizmet veren danışmanlar belli ve özel bir konuda uzmanlaşabilir. Danışmanlar tek başlarına çalışabildikleri gibi danışmanlık şirketinde de çalışabilir. Danışmanlık yapmak isteyen adaylar, danışmanlık iş ilanları arasında kendilerine uygun ilanları takip edebilir. Danışmanlık hizmetleri için İstanbul gibi büyükşehirlerde talep çok fazla olur. İstanbul‘da danışmanlık yapmak isteyen adaylar, danışmanlık iş ilanları Avrupa iş ilanları sayfasını inceleyebilir.

Danışmanlık Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Danışmanlık mesleğini yapmak isteyen danışman adaylarının sahip olması gereken birkaç önemli özellik ve yetenek bulunur. Danışmanlar, özel ve belli alanlarda uzmanlaşmış kişilerdir. Danışmanlık mesleğini yapmak isteyen danışman adaylarının uzmanlaştıkları konuda bilgi ve deneyim sahibi olması gerekir. Planlama ve organizasyon becerisinin olması da bir danışmanın sahip olması gereken özelliklerden biridir. Danışmanların yüksek bir iletişim becerisi olmalı, yazılı ve sözlü iletişim kanallarını etkin kullanabilme yeteneği bulunmalıdır. Takım çalışmalarına yatkın olması beklenen danışmanların ikna etme yeteneğine sahip olması beklenir. Danışmanlık mesleğini yapmak isteyen danışman adaylarının gelişime ve yeni fikirlere açık olması gerekir. Sonuç odaklı ve analitik düşünme yeteneği de danışmanların sahip olması gereken özellikler arasındadır.  Danışmanların bilgi ve deneyimlerinin yanı sıra çok dikkatli ve sabırlı olma özelliğine de sahip olmaları gerekir. Kurumun işlevselliğini artırmak da danışmanların sorumlulukları arasında yer alır. Danışmanlar uzmanlaştıkları alanda hizmet verirler. İnsan kaynakları yönetiminde uzmanlaşmış danışman, insan kaynakları danışmanı adını alır. İnsan kaynakları yönetimi için danışman arayan firmalar, insan kaynakları danışmanlık iş ilanları yayınlar.

Danışmanlık İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Danışmanlık mesleği için yayınlanan iş ilanları, danışmanlık adaylarının istihdam edilmesine olanak verir.  Danışmanlık şirketleri iş ilanları farklı firmalar ve farklı kriterlerle, farklı şehirlerde yayınlanır. Danışmanlık mesleği için firmalar tarafından yayınlanan ilanlarda deneyim ve tecrübe şartı bulunur.  Danışmanlık yapılması beklenen alan spesifik bir alan ise firmaların, danışmanın aynı alanın meslek grubundan olması kriteri bulunur. Örneğin bazı firmalar, iç ve dış güvenliklerinin korunmasına çok önem verir. Güvenlik zayıflığının ortaya çıkarılması için güvenlik danışmanlığına ihtiyaç duyar. Bu durum göz önüne alındığında firma, güvenlik danışmanlık iş ilanları açar. Güvenlik danışmanlığı niteliklerine uygun adaylar, firmaya başvuruda bulunabilir. Firmalar, ihtiyaç duydukları alanı kendi içlerinde belirler. Çalışanlarının verimini ve performansını daha çok artırmak isteyen firmalar, psikolojik danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyabilir. Psikolojik danışman, kişilerin kendilerini anlamasına ve sorunlara gerçekçi çözüm bulmaları yönünde gelişmesine yardımcı olur. Çalışanlarının verimli ve birbirleriyle iyi iletişim halinde olmasını isteyen firmalar, psikolojik danışmanlık iş ilanları yayınlar. Danışmanlık yapmak isteyen danışman adayları firmaların iş ilanlarına başvuru yapmadan önce, kriterleri ve çalışma koşullarını değerlendirmesi gerekir. Adayların kendi niteliklerine uygun iş ilanlarına başvurmaları, danışman olarak iş bulmalarına kolaylık sağlar. Spesifik alanlardan biri olan hukuk alanında danışmanlık yapmak için avukat olmak gerekir. Hukuki danışmanlık iş ilanları arasında avukat olma kriteri bulunur. Başvuru yapan adayların kriterleri göz önünde bulundurması gerekir.

Danışmanlar Ne İş Yapar?

Danışmanlar, kurumun işleyişini analiz edip sorunları belirler. Belirlediği sorunlara çözüm bulmak danışmanların görevleri arasında yer alır. Danışmanlar, kurum çalışanlarının kuruma olan sadakatini artırmaya yönelik uygulamaları gerçekleştirmekle yükümlüdür. Kurumun verimliliğini artırmak ve kurumun sistemindeki zayıflıkları gidermek de danışmanların sorumlulukları arasında yer alır. Danışmanlar, çalışanlara mesleki eğitim ve gelişim desteği sağlamakla da görevlidir. Kurumların bölümleri arasında denge sağlanması da danışmanların görevleri kapsamına girer. Kurumun ihtiyaç ve beklentilerini saptama konusu da danışmanların sorumluluklarına dâhil edilir.  Kurum içindeki iş akışını düzenlemek danışmanların sorumluluğudur. Danışmanlar, kurumun stratejisini ve yönetim şeklini belirlemelidir. Ekip ruhunu canlandırmak ve personel memnuniyetini artırmak ile ilgili uygulamaların yapılmasından da danışmanlar yükümlüdür. Danışmanlık mesleğinin herhangi bir okulu bulunmadığı gibi kişilerin tecrübe ve deneyimlerine dayalı bir meslektir. Yeni bakış açılarına sahip olarak kurum işleyişindeki değişiklikler hakkında yöneticileri ikna etmek de görevleri arasındadır. Danışmanlık mesleğini yapmak isteyen danışman adayları, danışmanlık merkezi iş ilanları sayfasında ilan yayınlayan firmalara başvuru yapabilir.

Danışmanlık Mesleği İş İlanlarında Hangi Eğitim ve Belgeler Gerekir?

Danışmanlık mesleğini yapmak için başvuracak adayların, uzman oldukları konularda lisans diplomasına sahip olması gerekir. Lisans diplomasına sahip olan danışmanların üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması kriteri bulunur. Danışman adaylarının Psikoloji, İktisat, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden mezun olma kriteri taşıması gerekir. Lisans diplomasına sahip olan danışman adayları, lisans diplomasının yanında mesleki gelişim seminerlerine ve kurslara katılarak sertifika sahibi olabilir. Danışmanların kendi kişisel gelişimlerini tamamlamış olması da kriterler arasında bulunabilir. Firmalar, spesifik alanda danışmanlık hizmetine gereksinim duyabilir. Örneğin özel güvenlik konusunda danışmana ihtiyaç duyan firmalar, özel güvenlik danışmanlık iş ilanları yayınlar. Danışman adaylarının, özel güvenlik yönetmeliğinde zorunlu olan sertifikalar ve belgelere sahip olması gerekir. Danışmanlık yapmak isteyen danışman adaylarının diploma ve sertifika kriterini göz önünde bulundurması gerekir.

Danışmanların Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Danışmanlar kurum içerisinde, kurumla ilgili stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanmasından sorumludur. Kurumda çalışanların, çalıştıkları kuruma olan sadakatlerini artırma yönünde uygulamaların yapılması sağlamak da danışmanın görevleri arasındadır. Danışmanlar kurumun işleyişini planlamak ve bölümler arasında denge kurmakla da yükümlüdür. Danışmanların yeni bakış açısına sahip olması ve kurumdaki değişiklikler konusunda yöneticileri ikna etmesi de görevleri arasında yer alır. Kurumun verimliliğini artırmak da danışmanların sorumluluğundadır.

Danışmanlık Mesleği İçin İş Olanakları Nelerdir?

 Danışmanlar farklı konularda, farklı şirketlerde görev alabilir. Danışmanlar, danışmanlık şirketlerinde de çalışma imkânı bulabilirler. Firmalarda belirlenen süreler içinde hizmet veren danışmanlar, bu süre tamamlandığında çalışmalarını bitirerek firmalardan ayrılırlar. Danışmanlık ihtiyacı bulunduğu hallerde devlet resmi kurumlarında da görev alınabilir. Tek başına ve hizmet verdikleri kurumda çalışma olanağına sahip olan danışmanlar, danışmanlık şirketleri bünyesindeki organizasyonlarda da görev alabilir.

Danışmanlık İş İlanları ve Çalışma Koşulları Nelerdir?

Danışmanlık iş ilanları farklı şehirlerde ve farklı firmalar tarafından yayınlanır. Örneğin Ankara bölgesinde danışman arayan firmalar, danışman iş ilanları Ankara şehir kategorisinde iş ilanlarını yayınlar. Danışmanların esnek ve uzun çalışma saatlerine adapte olabilmesi ve yüksek iletişim yeteneğine sahip olmasi gerekli özellikleri arasında bulunur. Çalıştıkları kurumdaki denge unsuru olan danışmanlar, kurumun stratejisini de belirleme görevini de üstlenir.

Danışmanlar Ne Kadar Maaş Alır?

Danışmanlar, deneyimli ve tecrübeli olan uzman kişilerdir. Bu durum göz önüne alındığında danışmanlar, ortalamanın üstünde ücretle çalışır. Farklı firmalarda ve farklı konularda çalışan danışmanlar, firmaların belirledikleri çalışma kriterlerine göre ücret alır. Danışmanlık şirketlerinde çalışan danışmanlar, firmalarının belirledikleri ücreti alır. Danışmanlık mesleğini kendi adına yapan danışmanlar, firma ve konuya göre kendileri ücret talep edebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Danışmanlık iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Danışmanlık için aranan nitelikler firmaların yayınladığı iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. Yayınlanan iş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, firmaların adaylarda aradığı nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Buna ek olarak ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen genel şartları öğrenebilirsin.

En güncel Danışmanlık iş ilanlarını Kariyer.net'te nasıl görüntüleyebilirim?

Güncel Danışmanlık iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel iş ilanlarına erişebilirsin.

Kariyer.net'te Danışmanlık iş ilanları için başvuru süreci nasıl işliyor?

Danışmanlık iş ilanlarını inceleyip, sana uygun iş ilanlarına ''Başvur'' butonuna tıklayarak kolayca başvurabilirsin. Başvuru yapmadan önce ilan detaylarını incelemeyi ve özgeçmişini güncellemeyi unutmamalısın. Başvurular incelendikten sonra uygun bulunman halinde işverenler seninle iletişime geçer.

Danışmanlık iş ilanlarına başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Danışmanlık iş ilanlarına başvuru yapmadan yapmadan önce, iş ilanı açıklamalarını detaylı bir şekilde inceleyebilir; firmaların belirlediği iş tanımını, adayda aranan özellikleri ve istenilen deneyim süresini göz önüne alarak sana en uygun iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur