İzmir(Kemalpaşa)

İş Yerinde

İş Yerinde

25 gün önce yayınlandı

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Mavi yaka

Departman

AR-GE

AR-GE

Başvuru Sayısı

127 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Mavi yaka

Başvuru Sayısı

127 başvuru

Departman

AR-GE

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, IATF 16949 Otomotiv Sektörü Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarını karşılayan sistemi uygulamak. 

Kalite politikası ve kalite hedefleri doğrultusunda çalışmak. 

Şirket vizyonu, stratejik hedefleri, politikası ve çalışan etiklik politikasına uygun dış ve iç müşteri beklentilerini karşılayacak ve sürekli iyileştirmeyi sağlayacak faaliyetleri planlamak, tetkik, izleme ve iyileştirme sorumluluğunu üstlenmek. 

Yeni ürün devreye alma prosesinde talimat ve kontrol planlarında belirtilen proses kontrollerini gerçekleştirmek, ilgili formlarda kontrol sonuçlarını kayıt altına almak. 

Proses kontrollerde tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin analiz sonuçlarını kalite toplantısı gündemine taşımak. Alınan aksiyonların takibini yapmak ve kendi sorumluluğunda olan aksiyonları gerçekleştirmek, aksiyonların etkinliğini doğrulamak. 

Üretim kalitesini yönlendirmek ve kontrol etmek için gereken tüm faaliyetleri yerine getirmek, ürün kalite gereksinimlerini gözden geçirmek. 

Amaçlanan kullanım için ürün ve proses parametre şartlarına yönelik kontrolleri gerçekleştirmek. Uygunsuzluk durumunda nedenleri tanımlamak, düzeltici faaliyetleri düzenlemek ve takibini sağlamak.  

Talimat, teknik resim, üretim reçetesi ve kontrol planlarına göre yapılan kontrollerin sonuçlarına ilişkin verileri analiz etmek. 

İlk onay formu doldurulduktan sonra kontrollerini yaparak kontrol sonuçlarını kayıt altına almak. Sonuçların uygun olması durumunda üretime onay vermek. 

Kullanılan ölçüm aletlerinin bakımını, temizliğini yapmak, bakımını ve kalibrasyonlarını takip etmek, kalibrasyonu yaklaşan ölçüm aletlerini Prototip Sorumlusu’na bildirmek. 

Kullanılan ölçüm aletleri ile yapılan ölçümlerin sonuçlarında herhangi bir sapma olduğunda söz konusu ölçüm cihazını üretim alanından uzaklaştırarak durumu Prototip Sorumlusu’na bildirmek. 

Yeni ürün devreye alma prosesi kontrol sisteminde yapılması gereken değişiklikler ile çalışma ortamının iyileştirilmesi için araştırmalar yapmak, Prototip Sorumlusu’na öneri sunmak. 

Yeni ürün devreye alma prosesinde ; depolama, sevkiyat, ürün, proses ve kalite sistemi ile ilgili herhangi bir uygunsuzluğun ortadan kaldırılması için hata nedenlerini araştırmak, tespiti ve tekrar etmemesi için önlemler almak, ilgili bölümlerle işbirliğine giderek hataya neden olan uygulamanın değiştirilmesi için çalışmalar yapmak. 

Ürün ve proses gerekliliklerinin sağlanmaması durumunda üretim ve prosese ilişkin uygunsuzlukları Prototip Sorumlusu’na bildirmek. 

İç hatalara istinaden tutma / blokaj ve kapsam faaliyetlerini gerçekleştirmek. 

IAS programında kendi departmanı ile ilgili tüm modülleri eksiksiz ve verimli kullanmak. 

Alarm ve Eskalasyon Matriksi’ne göre hareket etmek. 

Ürün kalitesi üzerindeki etkileri ve uygunsuz ürün durumunda müşteriyi etkileyen riskler konusunda çalışanları sürekli bilgilendirmek. 

Gelen müşteri şikayetleri konusunda operatörlere eğitim vermek. 

Olası acil durumlarda ilgili taraflarla iletişime geçmek. 

Kalite yönetim sistemlerinin amaç ve hedefleri doğrultusunda süreci ve firmamız ile ilgili faaliyetleri yürütmek, güncelliğini sağlamak ve sürekli gelişimine katkıda bulunmak. 

Kalite yönetim sistemlerine ait dokümanları hazırlamak, sürekli gelişimine katkıda bulunmak ve dokümanlarda gerekli revizyonları yapmak. 

Kendi bölümü ile ilgili kalite kayıtlarını hazırlamak, belirlenen süreler kadar bölüm içerisinde muhafaza etmek, arşivleme faaliyetini yürütmek. 

Yeni ürün devreye alma prosesine bağlı olan ürünlerin ERP (canias) üzerindeki BOM/ROTA kontrollerini gerçekleştirmek.  

ARANAN NİTELİKLER

En az teknik lise veya önlisans mezunu 

Ölçüm cihazları kullanabilen 

Teknik resim okumayı bilen 

Güçlü iletişim kabiliyeti olan 

Tercihen ERP kullanmayı bilen 

Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış 


Aday Kriterleri

Tecrübeli / Tecrübesiz
Lise(Mezun), Ön Lisans(Öğrenci), Ön Lisans(Mezun), Üniversite(Öğrenci), Üniversite(Mezun)

Kalite Operatörü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kalite Operatörü Kalite Operatörü Maaşları Kalite Operatörü Nasıl Olunur? Kalite Operatörü Nedir? Kalite Operatörü İş İlanları